Evie binnen de basis ggz

Steeds meer partners in de basis ggz (of gbgggz) en de specialistische ggz (sggz) maken gebruik van e-health. Denk aan psychologenpraktijken, ggz-instellingen en zelfstandigen in de gbggz en de sggz. Logisch, want de inzet van e-health heeft veel voordelen. Voor de zorgverleners, maar ook voor de cliënten. Je hebt de keuze uit een groot aantal modules, dus er zit er altijd eentje bij die aansluit op de zorgvraag van de cliënt.

De voordelen van e-health voor de gbggz en de sggz

  • De cliënt krijgt online psycho-educatie en oefeningen. Dat bespaart tijd, die je als zorgverlener kan inzetten voor andere werkzaamheden.
  • E-health bevordert de regionale samenwerking tussen de zorgprofessionals. Die samenwerking heeft ook schaalvoordelen bij gezamenlijke inkoop en trainingen.

De voordelen van e-health voor de cliënt

  • E-health verkort de doorloop- en behandeltijd. Er is een betere afstemming in de keten, wat de wachtlijsten opschoont en het aantal doorverwijzingen verkleint.
  • De cliënt werkt in zijn eigen tempo, op een zelfgekozen tijdstip en locatie aan zijn gezondheid.
  • De cliënt heeft meer eigenaarschap over het eigen herstel. Hij gaat zelf aan de slag en krijgt ondersteuning voor duurzame zelfredzaamheid. Kortom: e-health is een goede invulling voor zelfmanagement.

Hoe zet je e-health in de gbggz in?

Evie wordt vaak ingezet als blended hulpverlening. Dat houdt in dat je de e-healthmodules van Evie combineert met face-to-face gesprekken. E-health werkt dan ondersteunend aan de gesprekken en het verhoogt de effectiviteit van de behandeling.

Evie biedt een cliënt ook ondersteuning voor duurzame zelfredzaamheid. Het gebruik van e-health in het algemeen verbetert de vraagverheldering, omdat de cliënt over meer zelfinzicht beschikt. Daarnaast beklijft de informatie vanuit de gesprekken en de oefeningen beter, omdat de cliënt ook thuis zelf aan de slag gaat.

Het grootste voordeel van Evie vind ik dat je je capaciteit binnen een behandeltraject enorm uitbreidt.

Gz-psycholoog Froukje Wouts

Starten met Evie

We maken het starten met e-health in de gbggz en de sggz zo makkelijk mogelijk. Alle aangesloten zorgprofessionals krijgen praktische training en begeleiding. Stap voor stap maak je kennis met Evie en de voordelen van e-health. En je krijgt inzicht in modules die voor de gbggz en de sggz geschikt zijn, zoals ADHD, Leren ontspannenGedachteschemaMindfulness en Burnout. De updates krijg je zonder meerkosten.

Wil jij Evie ook inzetten in de gbggz/sggz of in je psychologenpraktijk?

Neem contact op met onze e-healthadviseurs. Ze vertellen je met alle plezier meer over Evie en ze beantwoorden al je vragen over e-health in jullie praktijk.