Veelgestelde vragen

EVIE ALGEMEEN

Evie staat voor e-health voor iedereen. Evie stimuleert en faciliteert inwoners van Nederland in hun proces naar mentale fitheid. Hierbij speelt de preventie-website Evie.nl een belangrijke rol. Daarnaast bieden wij in diverse regio’s een veilig e-healthplatform waar je kunt werken aan herstel of persoonlijke ontwikkeling. Dit kun je alleen doen, samen met je hulpverlener of met iemand uit je eigen netwerk; je partner of familielid bijvoorbeeld.  

Alle inwoners van Nederland kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van Evie.nl. Door een onderwerp te selecteren op de homepagina word je vanzelf naar meer informatie over dit onderwerp geleid en kan je kiezen welke informatie bij je past. Sommige regio’s bieden ook online trainingen van Minddistrict aan via Evie.nl. Voer daarom je postcode in op de resultaten pagina van Evie.nl en zie of jouw regio ook die optie biedt. We werken er hard aan om de online trainingen in zoveel mogelijk regio’s beschikbaar te maken.  
Daarnaast kan iedereen voor wie een account door een zorgprofessional is aangemaakt gebruik maken van de behandelmodules op het e-healthplatform van Evie.  

Door mentaal fit te zijn, zitten we lekker(der) in ons vel, zijn we minder snel ziek en kunnen we samen veel meer aan. Kortom, mentaal fit zijn is belangrijk! Evie helpt je als platform door artikelen, video’s, podcasts, oefeningen en trainingen aan te bieden die voor jou interessant zijn.
Deze kunnen je aan het denken en je tips geven in hoe zelf met dit onderwerp aan de slag te gaan.
Geef hier aan met welke onderwerpen Evie je kan helpen.
Evie wordt ondersteund vanuit regionale samenwerkingen tussen huisartsen, poh-ggz, gemeenten en ggz-organisaties. Werkt jouw regio ook samen met Evie? Dan kun je door jouw postcode in te vullen ook toegang krijgen tot de online trainingen van Evie.

Heb je toch nog meer (professionele) hulp nodig? Maak dan een afspraak bij jouw huisarts. Misschien werkt je huisarts of andere zorgprofessional al samen met Evie en kan deze samen met jou behandelmodules activeren.

Als je gebruik wil maken van de online trainingen (e-healthmodules) van Evie, dan heb je een account nodig. Op dit moment zijn de online trainingen nog niet voor Iedereen beschikbaar. Wil je weten of jouw regio de online trainingen van Evie gratis beschikbaar stelt? Kies dan op de home pagina een thema, en vul vervolgens op de resultatenpagina je postcode in. Indien online trainingen voor jou beschikbaar zijn, zie je na het invullen van je postcode extra resultaten toegevoegd worden. Kies hieruit de training die bij je past. Vervolgens kun je de screening volgen en daarna kiezen voor aanmelden. Er is ook een optie om je meteen aan te melden.  

FUNCTIONALITEITEN

Door een onderwerp te selecteren op de homepagina word je vanzelf naar meer informatie over dit onderwerp geleid en kan je zelf kiezen welke informatie bij je past. Evie biedt artikelen, video’s, podcasts, oefeningen en trainingen aan die voor jou interessant zijn. 

Op Evie resultaten vind je de landelijke resultaten welke Evie voor je heeft gevonden. Via de filteropties kun je de resultaten nog verder laten aansluiten op je persoonlijke voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op jongeren, ouderen of volwassenen. Daarnaast zijn er verschillende onderwerpen die je kunt selecteren om alleen de resultaten te zien die met dit onderwerp te maken hebben. Ook is het mogelijk je voorkeur te geven voor bijvoorbeeld luisteren of juist lezen. 
Bij het invullen van je postcode krijg je ook de, eventuele, regionale resultaten te zien. 

Bij het invullen van je postcode krijg je, indien beschikbaar, zoekresultaten die specifiek voor jouw regio van toepassing zijn. 

Iedereen voor wie een account door een zorgprofessional is aangemaakt op Evie, kan vanzelfsprekend gebruikmaken van de online trainingen (ook wel e-healthmodules genoemd). 

 Zie je geen hulpverlener of heeft hij of zij jou (nog) geen toegang gegeven voor Evie? Kijk dan of jouw regio gratis online trainingen aanbiedt.  Kies hiervoor op de home pagina een thema, en vul vervolgens op de resultatenpagina je postcode in. Indien online trainingen voor jou beschikbaar zijn, zie je na het invullen van je postcode extra resultaten toegevoegd worden. Kies hieruit de training die bij je past.  

Heb je vragen over je behandelaccount van Evie, ga dan naar: 

Evie tijdens je behandeling of zoek in de veelgestelde vragen van cliënten.

VEILIGHEID EN PRIVACY

De Evie privacyverklaring kan je hier vinden. 

OVERIGE

Contact met hulpverlener

Neem contact op met je huisarts. Misschien werkt deze of een andere zorgprofessional al samen met Evie en kan deze samen met jou behandelmodules activeren.   

Bel in geval van nood 113. Evie biedt op dit moment nog geen directe ondersteuning aan via deze website. 

App

Evie is nog niet via een app beschikbaar. De online trainingen kun je wel via een app doorlopen. 
Hiervoor is de app van ‘Minddistrict’ beschikbaar. Deze is te downloaden via de App Store of Google Play. Zoek in de App Store of Google Play dus op ‘Minddistrict’ en log hier in met jouw ‘Evie-account’. 

Ben je al aan de slag met de zelfhulp modules en heb je hier vragen over? Lees dan de veel gestelde vragen over dit onderwerp.