Ik wil minder piekeren

Pieker je veel? Je kunt er iets aan doen! In de training ‘Minder piekeren’ zet je de eerste stap naar meer controle over piekeren. De online zelfhulptraining reikt je handvatten aan om met het piekeren om te gaan en zo ook jouw piekerklachten te verminderen.

De training kan gemakkelijk gevolgd worden via de mobiele telefoon.

Wat leer je in de training ‘Minder piekeren’?

Als eerste krijg je achtergrondinformatie over piekeren. Wat is piekeren en waar pieker je over? Je leest waarom stoppen met piekeren zo lastig kan zijn. En je zet voor jezelf de voor- en nadelen van het piekeren op een rijtje.

Door middel van het bekijken van filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen en het op een rij zetten van je eigen piekergedachten, krijg je meer inzicht en bewustwording in jouw piekergedachten. Je gaat aan de slag met creëren van meer positieve en realistische gedachte. Je onderzoekt hoeveel spanning jij in je lichaam hebt en gaat daarna aan de slag om meer ontspanning in je leven te brengen.

Het bijhouden van een dagboek

Wil je iets kwijt over hoe het gaat met je piekergedachten? Automatisch wordt het dagboek ‘Piekermomenten’ geactiveerd tijdens het doorlopen van de training. Zo zet jij eenvoudig je gedachten op een rijtje.