Whitepaper POH Jeugd: De mogelijkheden van e-health voor jongeren

Ontdek hoe je met de inzet van e-health bij jeugd:
  • zorgt voor een efficiënte en effectieve begeleiding
  • de drempel verlaagt bij jongeren om hulp te zoeken
  • zelfredzaamheid stimuleert en de eigen kracht van een jongere versterkt
Jongeren weten als geen ander hun weg in de digitale wereld. De inzet van e-health in een behandeltraject kan daarom heel effectief zijn voor deze doelgroep. Hoe pak je dat aan, wat zijn de mogelijkheden en de voordelen – voor behandelaars én voor jongeren? In deze whitepaper zetten we deze zaken voor jou op een rij. Je krijgt inzichten in hoe een blended care behandeltraject er uit kan zien en hoe je e-health kunt inzetten als zorgprofessional.

Het aantal jongeren met mentale of psychische problemen neemt al jaren toe. Tegelijkertijd groeien de wachttijden om geholpen te worden. Met de inzet van e-health kunnen jongeren sneller geholpen worden, op een manier die bij hen past. Modules als ‘eerste hulp bij faalangst’, ’omgang met rouw’ en ‘je ouders uit elkaar’ kunnen worden ingezet in de begeleiding en behandeling van jongeren binnen de huisartsenpraktijk. De modules zijn praktisch ingericht, sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en/of jongeren (er zijn diverse leeftijdscategorieën) en zijn laagdrempelig. Jongeren kunnen in hun eigen tempo en in hun eigen tijd werken aan hun eigen herstel.

Evie neemt je mee in de mogelijkheden van e-health binnen begeleiding en behandeling aan jongeren en diens netwerk in het jeugddomein. De hulpverlening aan jongeren wordt efficiënter en effectiever door de inzet van blended care van en het preventieve doel van POH-Jeugd (‘voorkomen van ergere psychische problematiek’) wordt hiermee behaald.

Downloadformulier whitepaper - De mogelijkheden van e-health voor jongeren

Naam(Vereist)
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier

Voor wie?
Deze whitepaper biedt waardevolle inzichten voor met name praktijkondersteuners jeugd bij huisartsen (POH-Jeugd) en praktijkondersteuners, jeugdwerkers, wethouders, beleidsmedewerkers zorg en sociaal bij gemeenten.

Over Evie
Het platform Evie is ontstaan uit jarenlang experimenteren met de inzet van e-health bij, door en met POH-GGZ van Praktijksteun; de zusterorganisatie van Evie. Het resultaat? Een groot aanbod waar sinds 2020 alle POH-GGZ van Nederland gebruik van kunnen maken. Evie biedt enkel de beste tools om in te zetten voor jongeren met psychische klachten, waaronder GGZ-gerelateerde klachten zoals angst en somberheid.