Gemeente Horst aan de Maas: Inloop en ontmoeten

Luisteren
Doen
Ontmoeten
Praten

Naam: De SamenUit-bus
Achtergrond: De SamenUit-bus rijdt voor senioren en mensen met een beperking in Horst aan de Maas zodat zij bijvoorbeeld kunnen gaan winkelen of gezellig op stap kunnen gaan (ook buiten Horst aan de Maas.
Link: https://www.samenuitbus.nl/

Naam: Praatgroep voor naasten (verslaving)
Achtergrond: Praatgroep voor naasten van verslaafden waar troost, begrip en steun centraal staan. Iedere dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Link: http://www.al-anon.nl/ of mail voor meer info naar horst@al-anon.nl

Naam: Met je Hart, afdeling Horst aan de Maas
Achtergrond: Verbindt kwetsbare oudere mensen. Zorgen dat mensen er voor elkaar zijn en elkaar ontmoeten
Link: https://www.metjehart.nl/gemeenten/horst-aan-de-maas/

Naam: Humanitas, afdeling Limburg-Noord
Achtergrond: Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? De vrijwilligers van Humanitas Noord-Limburg zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.
Link: www.humanitas.nl/afdeling/noord-limburg/

Naam: Momentjes vaan geluk
Achtergrond: Contactbureau voor ouderen in Horst aan de Maas die zich eenzaam voelen, om zo samen met anderen koffie te drinken, te wandelen of een praatje te maken.
Link: https://www.momentjesvaangeluk.nl/

Naam: Lotgenoten Horst aan de Maas
Achtergrond: Brengt mensen samen die te maken hebben met verschillende vormen van rouw, verlies of ernstige ziekte. Zij organiseren hiervoor bijvoorbeeld groepssprekken of wandelingen.
Link: https://lotgenotenhorst.nl/

Naam: His Hope
Achtergrond: Biedt een laagdrempelige ontmoetingplek en activiteiten aan voor mensen die geisoleerd zijn geraakt (vooral voor nieuwkomers).
Link: http://www.his-hope.nl/

Naam: ‘t Laefhoes
Achtergrond: Gezondheidscentrum en ontmoetingsruimte met onder andere een openbare woonkamer, ruilbieb, keuken en tuin voor alle inwoners van de gemeente Horst aan de Maas
Link: www.laefhoes.nl

Naam: Naoberzorgpunt Swolgen
Achtergrond: Dorpsvoorziening met open-inloop om sociaal contact te ondersteunen waarin ontmoeten en gezelligheid centraal staan.
Link: https://www.naoberzorgswolgen.nl/cms/index.php