Ik wil zicht krijgen op mijn sociale netwerk

Wil je zicht krijgen op jouw sociale netwerk? In deze zelfhulptraining breng je dit op je eigen tempo in kaart! Iedereen heeft namelijk steun nodig. Anderen kunnen je helpen: door met je te praten, door praktische hulp te bieden of door je simpelweg een lange, warme knuffel te geven. Het is belangrijk om zicht te krijgen op jouw sociale cirkel. Wie staat er voor jou klaar?

Deze zelfhulptraining kan doorlopen worden op zowel je computer als op je mobiele telefoon. Maak voor gebruik op je mobiele telefoon eerst op de website een account aan, en download vervolgens de Minddistrict-app via Google Play of de App Store.

Wat leer in je training ‘Je sociale cirkel’?

Je sociale cirkel bestaat uit alle mensen die je kent. Dit kunnen mensen zijn in je directe omgeving, zoals familie en vrienden. Maar dit kunnen ook mensen zijn van de sportschool, jouw werk of uit de buurt. Met al deze personen heb je natuurlijk niet op dezelfde manier contact. De een staat dichterbij dan de ander. En met sommige mensen kun je beter lachen, terwijl je met anderen liever problemen bespreekt. Dit zijn dus mensen in jouw sociale cirkel.
In deze zelfhulptraining breng je jouw sociale netwerk in kaart waar en wanneer het jou uitkomt.  Je gaat aan de slag met oefeningen waarbij je inzicht krijgt in jouw levensgebieden, zoals vrije tijd, en de mensen die daarbij horen. Je kiest een levensgebied waar je aan wilt werken en je stelt doelen die je later gaat evalueren. Door middel van kleine stapjes bouw je een sterker sociaal netwerk op.

Het bijhouden van een dagboek

Je hebt doelen gesteld omdat je iets wilt veranderen aan je sociale cirkel. Het kan zijn dat je meteen verschil merkt, het kan ook langer duren. Goed om middels een dagboek bij te houden hoe het met je gaat, hoe je je voelt. Zo kan jij zelf bijhouden hoe het met jouw stemming gaat.