Ik wil mij focussen op de positieve dingen

Zie je vooral dingen die misgaan in je leven? Focus jij je te veel op de negatieve dingen? Wil jij je gemoedstoestand verbeteren? En wil jij je dus meer focussen op de positieve dingen in je leven? ‘Dankbaarheid’ is de hands-on zelfhulptraining die je leert dankbaarheidsmomenten te herkennen en in je routine in te bouwen.

Deze zelfhulptraining kan doorlopen worden op zowel je computer als op je mobiele telefoon. Maak voor gebruik op je mobiele telefoon eerst op de website een account aan, en download vervolgens de Minddistrict-app via Google Play of de App Store.

In de bovenstaande video van Minddistrict geeft Renske kort uitleg over de zelfhulptraining ‘Dankbaarheid’.

Wat leer je in de training ‘Dankbaarheid’?

In deze korte, hands-on zelfhulptraining ga je met name aan de slag met de vragen: “Hoe bedenk je waar je dankbaar voor bent?” en “Hoe kun je ‘dankbaar zijn’ in je routine verwerken?”

Om je met de antwoorden te helpen, wordt informatie gegeven over dankbaarheid. Wat heb je aan dankbaarheid en hoe werkt het? Vervolgens komen een paar korte opdrachten aan bod waarmee je jouw dankbaarheidsmomenten beter kunt leren herkennen.

Het bijhouden van een dagboek

Bij deze zelfhulptraining krijg je de mogelijkheid om middels een dagboek al je dankbaarheidsmomenten bij te houden. Op deze manier kun je nog meer stilstaan bij deze momenten en later hier ook nog eens op terugblikken.